vakantiehuis barjac

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Toeristische info en links

E-mail

Uitstappen die echt de moeite waard zijn en toch dichtbij

In de dichte en iets verdere omgeving, zijn talrijke uitstappen mogelijk naar leuke plaatsjes en middeleeuwse stadjes als Montclus, Goudargues, La Roque-sur-Cèze, Aiguèze, Tharaux, Rochegude, Labeaume, die je met heel de familie kan doen en waar iedereen van geniet. Natuurlijk mag je de uitstap naar Les Gorges de l'Ardêche en de Pont d'Arc zeker niet overslaan! Combineer met de Caverne du Pont d'Arc, een indrukwekkende replica van de inmiddels beschermde grot Chauvet (grootste restauratie te wereld)! Een bezoek online reserveren is aanbevolen.

Ontdek Les Concluses (richting Lussan, zie ter plaatse in gastenboek juni 2017), een ware openbaring met indrukwekkende kalkformaties en natuurlijke waterbassins. Ook le Bois de Païolive (richting Les Vans) is als sprookjesbos meer dan de moeite waard met rotsformaties in de vorm van olifant, leeuw, beer, vleermuis enz.(ook met kinderen, wandelschoenen voorzien). Combineer met een bezoek aan Banne (middeleeuws kasteel), Casteljou met de Gorges du Chassezac en flaneer nadien in de straatjes van Les Vans op zoek naar een origineel souvenir.

Hieronder vind je informatie over kayaken, wandelen, fietsen, paardrijden, golf...

Klik hiernaast door naar de directe link met de adressenlijst voor sport en vrije tijd, clubs enz.

Het gunstige microklimaat in dit gebied (gem. 300 dagen zon) maakt het voor een vakantie in voor -en najaar zeer geschikt voor prachtige wandeltochten en andere buitenactiviteiten zoals mountainbiking en paardrijden. We hebben zelf veel ervaring met wandelen en fietsen in de omgeving. Gedetailleerde kaarten en wandelgidsen zijn in het huis aanwezig en we geven graag tips voor uitstippelen van tochten.

Wandelen, fietsen en mountainbike

Vanuit ons huis kan je al prachtige wandelingen starten! Je wandelt tussen de velden in de verschillende richtingen en je zit direct in de volle natuur!

wandeling 1 vanuit ons huis

Er is een grote keuze uit uitgestippelde wandeltochten van verschillende categorieën, waaronder "Grande Randonée routes" in de directe omgeving. Verder beschikken wij o.a. over wandelgidsen, met daarin opgenomen wandelingen in combinatie met mooie plekken om te zwemmen in de rivieren Ardèche, Cèze, Labeaume en Chassezac.

Het Office de tourisme in Barjac heeft routekaarten voor de wandelingen direct rondom Barjac.

Wandelen onder begeleiding van een gids kan in de bossen en bergen van de Cévennen (reserveren via het office de tourisme in Villefort) en in de Ardèche o.a. via het Office de tourisme in Les Vans.


Alvast enkele suggesties voor mooie tochten:

GR 44a/44c: Chassezac en Ardèche (rivieren)

Map met mountainbike routes; er is verhuur van mountainbikes in Barjac.

- Een Nederlandstalige website met wandelroutes: Wandelen in de Ardêche

- Voor fietsers: Cycling in Barjac


Paardrijden:

Tussen de door de zon verwarmde rotsen, kabbelende beekjes, de heuvels en de wijnvelden...

De paarden van paardenboerderij "Le Malibaud" net buiten Barjac leven het hele jaar in kudde en een groot deel van het jaar in vrijheid in de wei. Zachtaardig en rustig of levendig en gevoelig, voor elke ruiter, beginnend of ervaren, is er een paard dat past, " als een laars in een stijgbeugel"...   
Le Malibaud:  30430 BARJAC, tél: (0033) (04) 66 24 75 63

paardenboerderij in Barjac                                                                           waden in de Cèze rivier

Dagtochten, kalme "balades", of sportieve ritten, het is allemaal mogelijk. In harmonie met een betrouwbaar paard kun je in alle rust rijden door gevarieerd en wild landschap.
(Het is raadzaam om van tevoren even contact op te nemen over beschikbaarheid)

Kano, klimmen, speleologie, skiën

Kanotochten van verschillende lengte zijn te maken op de rivieren Cèze, Ardèche en Chassezac. De echte "thrillseekers" kunnen gaan voor canyoing, zie ook de website van Viking Bateaux. Ook voor andere activiteiten zoals abseilen, parapente en speleologie  kan je terecht.

In februari staan in de valleien de amandelbomen en de mimosa's al in bloei, maar op ongeveer anderhalf uur rijden bij La croix de Bauzon (1511m) kun je dan nog skiën en langlaufen. Er zijn 6 pistes, waaronder een rode en een zwarte.


Golf:

Hier komt u op een website met alle golfbanen in de Languedoc Roussillon. In de buurt van Barjac is er de baan bij Uzès (9 holes), Villefort (9 holes), Nîmes (18 holes) en Avignon (18 holes).