vakantiehuis barjac

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Het dorp/stadje

E-mail

Het dorp/stadje. Barjac is ondertussen ook gekend voor zijn biologische producten!


centrum Barjac uitzicht Barjac

Barjac wordt vanuit nabijgelegen dorpjes bezocht omwille van zijn combinatie van gezellige straatjes in het Renaissance centrum, een leuk dorpsplein met jeux de boules, de wekelijkse markt met het jaar door tientallen kramen, diverse fonteintjes en pleintjes, het kasteel, de kerk en kapel, en veel gezellige restaurantjes en bars.

bedrijvigheid rond de kerk foire aux antiquités

Alle noodzakelijke winkels en voorzieningen zijn er voorhanden, diverse bakkers, slagers, kappers, artsen, apotheek, dierenarts enz. In de middelgrote supermarkt vindt u al wat u zou kunnen nodig hebben. Bezoek ook eens de wijncoöperatieve, de pottenbakker, de kunstschilder, en ontdek waarom en hoeveel bioproducten u er vindt, tot zelfs artisanaal bioroomijs.

Vanwege zijn geprivilegieerde geografische ligging, is Barjac het vertrekpunt van vele toeristische uitstappen.Het natuurreservaat van de Gorges de l’Ardêche ligt slechts op 10 km, de vallei van de Cêze is nog dichter, en wat verder kan u het nationaal park van de Cevennes bezoeken.

Badend in licht en genietend van een mediterraan klimaat, biedt deze regio een afwisseling van sublieme en contrasterende landschappen, met veranderende kleuren en geuren het hele jaar door. U zal er charmante dorpjes en gehuchten ontdekken, met kleine geplaveide middeleeuwse straatjes, mooi gerestaureerde huizen, of afgelegen indrukwekkende mas als architectuurpareltjes. Breng zeker een bezoek aan de Cascades du Sautadet en La-Roque-sur-Cèze! Ook Goudargues loont de moeite, net als het Middeleeuwse Montclus. Zie het tabblad Toeristische info!

huis te huur Gard

Charme, authenticiteit en natuur resumeren het best deze regio van de provencaalse Gard waar het goed leven is. Hier zal u gegarandeerd ook uw hart verliezen.

De kust met Palavas-les-Flots, La grande Motte, Le Grau du Roi, Saintes-Maries-de-la-mer, is gelegen op circa 130 km van Barjac Op de weg daar naartoe loont het zeker ook de moeite om de Camargue te bezoeken. Het vogelreservaat met zijn duizenden flamingo's is indrukwekkend! Ook de wilde paarden zijn er te bewonderen.